Більше можливостей для компаній-виробників харчової продукції
разом із SAP Business One

Рішення саме для компаній-виробників харчових продуктів 

Харчове виробництво продуктів та напоїв виділяється зростаючою складністю виробництва, жорсткою конкуренцією та постійною потребою виконувати вимоги регуляторних норм та розвивати інновації нових продуктів, щоб не відставати від потреб споживачів та дистриб’юторів.

SAP Business One надає підприємствам-виробникам платформу для підвищення ефективності компанії, побудови зв’язку між кожною ланкою підприємства, зростанню ефективності харчового виробництва, збільшення обороту запасів, підтримання якості продукції та налагодження дистриб’юторської мережі.

Виклики для компаній-виробників харчових продуктів 

Продажі

  Постійна дебіторська заборгованість дистриб’юторів
  Out of Stock / Dead Stock
  Cкладно прогнозувати відвантаження
  Відсутність EDI
  Проблемна пріоретизація замовлення

Закупки

  Відсутність MRP I
  Складний контроль договірних зобов’язань
  Відсутність RFP online
  Довгі та складні процеси узгодження закупівель

Фінанси

  Ведення казначейства та планування в Excel
  Тривале зведення балансу
  Ведення CF в Excel без контролю
  Тривала побудова звіту PL

Склад

  Неякісний контроль за партіями і термінами придатності
  Відсутність стратегії FIFO
  Пересорт
  Out of Stock / Dead Stock
  Добвгий процес обробки замовлення

Виробництво

  Специфікації і технологічні карти в різних місцях
  Проблеми з розрахуванням собівартості
  Нерегулярне обслуговування обладнання
  Відсутність відстеження партій

|

Відсутність зв’язків між відділами – це один із яскравих проявів “клаптевої” автоматизації. 

Модуль “Виробництво” для харчової галузі

Точний розрахунок cобівартості

– Шаблони специфікацій і профілі витрат для швидкого розрахунку вартості і ціни продажу
– Інтеграція даних для пришвидшення усіх процесів виробництва. 

Оптимізація виробничих ресурсів

– Розширене планування потужностей для забезпечення балансу між замовленнями і доступністю ресурсів.
– Збір та агрегація всієї інформації по цехах в режимі реального часу та побудова звітів. 

Управління зовнішніми субпідрядниками

– Створення зовнішніх процесів в складі специфікації і маршрутизації для підтримки планування.
– Планування попиту і пропозиції через MRP для створення прогнозу виробництва.

Розумне управління запасами

– Стратегії використання запасів – продукти, відходи, матеріали за допомогою планування попиту і пропозиції MRP.

Дотримування галузевих стандартів якості 

– Управління контролем якості як  бізнес-процес.
– Серія і партія простежується вперед і назад.
– Основні дані документуються в електронному вигляді з повним аудитом.

Відслідковування продуктивності бізнесу

– Панелі моніторингу засновані на даних в режимі реального часу, які забезпечують розуміння і підтримують прийняття рішень.
– Можливість побудови дашбордів по вашим вимогам.

Модуль “Cклади” для харчової галузі

Збільшення продуктивності

– Сканування всіх баркодів відбувається в 10 разів швидше, ніж ручне введення, і з меншою кількістю помилок.

Збільшення точності

– Проста робота з Серіями і Партіями і гнучкість конфігурації складу дає майже 100% точність за кількістю при пересорті та інвентаризації.

Збільшення контрольованості

– Проведення операцій в реальному часі надає видимість єдиної реальної картини дає можливість управляти зниженням витрат і поліпшенням роботи з клієнтами. Знайте що і де у вас є. 

Комплексний підхід

– Зменшення рівня запасів та операційних витрат, видимість залишків і попиту покращує оборотність і оптимізує рівень запасів.
– Підтримка стандартів GS1 та простежуваності SSCC відповідно вимогам ваших клієнтів.

Контроль якості

– Впевненість в якості свого продукту – це управління статусами партій та релізами, підтримка зон з особливими умовами зберігання.
– Повна простежуваність партій від надходження сировини на склад до відвантаження готового продукту.
– Збірка замовлень по FiFo

Адаптивність

– Просте та швидке впровадження, гнучкість в налаштуваннях процесів і перевірена технологія впровадження.
– Можливість подальшого розвитку та розширення рішення – воно може постійно поліпшуватися і інтегруватися з іншими сервісами

Управління вторинними продажами у харчовій галузі

Контроль залишків на СВЗ дистриб’юторів

– Облік залишків в розрізі SKU, дистриб’ютор.
– Автоматизований контроль інтенсивності продажів по кожній ТТ.

Контроль інтенсивності виробництва та відвантажень.

– Прогнозування продажів в розрізі SKU по кожному дистриб’ютору.
– Автоматизоване забезпечення страхових запасів SKU, згідно сток індексів та прогнозу продажів.

Запобігання Out of Stock та Dead Stock на складах дистриб’юторів

– Облік продажів в розрізі SKU, дистриб’ютор, торгової точки (ТТ), каналу продажів та ін.
– Можливість побудови трендів та прогнозів.

Архітектура моделі вторинних продажів
Group 18

Результати впровадження SAP Business One
ERP_Єдиний інформаційний простір

Єдиний інформаційний простір

ERP_Уніфіковані дані

Уніфіковані дані

ERP_Стандартпроцеси

Стандартизовані процеси

ERP_Централізований канал комунікації

Централізований канал комунікації

ERP_Найкращі практики

Найкращі практики

ERP_Процедури

Процедури затвердження та сповіщення

TG Consulting зосереджує увагу на специфікації конкретної галузі та допомагає ефективно розвиватись саме вашому бізнесу за допомогою найфункціональніших платформ або їх окремих модулів.

Отримайте пропозицію по впровадженню SAP Business One саме для вашого бізнесу в харчовій галузі!