Більше можливостей для компаній-виробників харчової продукції разом із SAP Business One

ERP рішення саме для компаній із харчової промисловості 

Харчове виробництво продуктів та напоїв виділяється зростаючою складністю виробництва, жорсткою конкуренцією та постійною потребою виконувати вимоги регуляторних норм та розвивати інновації нових продуктів, щоб не відставати від потреб споживачів та дистриб’юторів.

SAP Business One надає підприємствам-виробникам платформу для підвищення ефективності компанії, побудови зв’язку між кожною ланкою підприємства, зростанню ефективності харчового виробництва, збільшення обороту запасів, підтримання якості продукції та налагодження дистриб’юторської мережі.

Виклики для компаній-виробників харчових продуктів

|

Відсутність зв’язків між відділами – це один із яскравих проявів “клаптевої” автоматизації. 

Продажі

• Постійна дебіторська заборгованість дистриб’юторів
• Out of Stock / Dead Stock
• Cкладно прогнозувати відвантаження
• Відсутність EDI
• Проблемна пріоретизація замовлення

Закупки

• Відсутність MRP I
• Складний контроль договірних зобов’язань
• Відсутність RFP online
• Довгі та складні процеси узгодження закупівель

Управління фінансами

•  Ведення казначейства та планування в Excel
•  Тривале зведення балансу
•  Ведення CF в Excel без контролю
•  Тривала побудова звіту PL

Склади

• Неякісний контроль за партіями і термінами придатності
• Відсутність стратегії FIFO
• Пересорт
• Out of Stock / Dead Stock
• Довгий процес обробки замовлення

Виробництво

• Специфікації і технологічні карти в різних місцях
• Проблеми з розрахуванням собівартості
• Нерегулярне обслуговування обладнання
• Відсутність відстеження партій

SAP Business One – ERP рішення для харчового виробництва

Відстежуваність продукту

ERP рішення дозволяє відстежувати партії під час і після виробничого процесу.
Стандартизована система управління складом реєструє всі вхідні, внутрішні та вихідні логістичні рухи продукції, забезпечуючи таким чином повну відстежуваність партій.

FMCG_banner_1
FMCG_banner_2_1

Оптимізуйте свої виробничі ресурси

Планування потужності дає змогу максимізувати виробництво та зменшити кількість замін та очищення устаткування для задоволення зростаючого попиту.

Розрахуйте початкові дати доставки за допомогою планування наперед. У поєднанні з функцією розширеного планування Ви можете запланувати наявність матеріалів і потужність одночасно, щоб розрахувати реальну дату поставки.

Установка терміналів виробничих даних або пряме підключення до машинних даних забезпечить систему замкнутого циклу.

Комплексні формули з розрахунком побічних продуктів та відходів

SAP Business One дозволяє компаніям визначати процеси, що включають відходи, брухт та побічні продукти. Таким чином, коли ви виконуєте цикли планування, створені виробничі плани визначать кількість побічних продуктів або відходів, що утворюються в результаті кожного плану.

За допомогою керування редакціями Ви можете ефективно керувати кількома активними специфікаціями одночасно. Завдяки аналізу впливу змін на підприємстві від прогнозування до MRP, закупівлі до виробництва та запасів до замовлення на продаж, Ви можете керувати всім життєвим циклом, щоб забезпечити доступність правильних продуктів для задоволення попиту клієнтів.

FMCG_banner_3
FMCG_banner_4

Оптимізуйте управління запасами та логістичні операції

SAP Business One забезпечує балансування ваших запасів для забезпечення наявності на складі правильних компонентів в правильній кількості.

Це запобігає нестачі запасів і дозволяє безперешкодно узгоджувати ваші процеси на складі з процесами на виробництві.

Ви можете аналізувати попит вашої компанії на готову продукцію та керувати ним за допомогою прогнозів закупівель і продажів.

Ніколи не втрачайте увагу та пильність щодо якості своєї продукції

На багатьох підприємствах все ще діють ручні паперові системи контролю якості. Така автономна система якості – це втрата дорогоцінного часу і ресурсів щоразу, коли вам потрібно провести аудит якості.

Контроль якості дозволяє підприємствам визначати, що, коли і яка саме продукція перевіряється, забезпечуючи повний аудит та електронну документацію процедур і процесів контролю якості.

Рішення SAP Business One контролюють та фіксують інформацію на кожному кроці внутрішнього ланцюга поставок. Відповідні параметри якості можуть бути зареєстровані з надходженням товару, під час зберігання, випуску на виробництво, надходження з виробництва та відвантаження. Запис якості, створений таким чином, у поєднанні з унікальною ідентифікацією продукту та інформацією про партію тощо, є гарантією швидких дій у разі потреби.

FMCG_banner_5
FMCG_banner_6

Забезпечте простежуваність продукції за допомогою стандартів ідентифікації на основі GS1

Забезпечте повну підтримку GS1 для швидкого визначення продуктів і логістичних підрозділів під час ваших вхідних, внутрішніх і вихідних логістичних процесів.

Рішення забезпечує послідовний, наскрізний запис простежуваності, щоб у разі проблем безпеки (наприклад, відкликання) Ви могли вжити швидких і точних дій. Зберігайте розширену інформацію про продукти, включаючи номери партій, атрибути партії тощо.

Модулі “Виробництво” та “Склади” для галузі харчового виробництва

Точний розрахунок cобівартості

– Шаблони специфікацій і профілі витрат для швидкого розрахунку вартості і ціни продажу
– Інтеграція даних для пришвидшення усіх процесів виробництва. 

Оптимізація виробничих ресурсів

– Розширене планування потужностей для забезпечення балансу між замовленнями і доступністю ресурсів.
– Збір та агрегація всієї інформації по цехах в режимі реального часу та побудова звітів. 

Управління зовнішніми субпідрядниками

– Створення зовнішніх процесів в складі специфікації і маршрутизації для підтримки планування.
– Планування попиту і пропозиції через MRP для створення прогнозу виробництва.

Розумне управління запасами

– Стратегії використання запасів – продукти, відходи, матеріали за допомогою планування попиту і пропозиції MRP.

Дотримування галузевих стандартів якості 

– Управління контролем якості як  бізнес-процес.
– Серія і партія простежується вперед і назад.
– Основні дані документуються в електронному вигляді з повним аудитом.

Відслідковування продуктивності бізнесу

– Панелі моніторингу засновані на даних в режимі реального часу, які забезпечують розуміння і підтримують прийняття рішень.
– Можливість побудови дашбордів по вашим вимогам.

Комплексний підхід

– Зменшення рівня запасів та операційних витрат, видимість залишків і попиту покращує оборотність і оптимізує рівень запасів.
– Підтримка стандартів GS1 та простежуваності SSCC відповідно вимогам ваших клієнтів.

Контроль якості

– Впевненість в якості свого продукту – це управління статусами партій та релізами, підтримка зон з особливими умовами зберігання.
– Повна простежуваність партій від надходження сировини на склад до відвантаження готового продукту.
– Збірка замовлень по FiFo

Адаптивність

– Просте та швидке впровадження, гнучкість в налаштуваннях процесів і перевірена технологія впровадження.
– Можливість подальшого розвитку та розширення рішення – воно може постійно поліпшуватися і інтегруватися з іншими сервісами

Збільшення продуктивності

– Сканування всіх баркодів відбувається в 10 разів швидше, ніж ручне введення, і з меншою кількістю помилок.

Збільшення точності

– Проста робота з Серіями і Партіями і гнучкість конфігурації складу дає майже 100% точність за кількістю при пересорті та інвентаризації.

Збільшення контрольованості

– Проведення операцій в реальному часі надає видимість єдиної реальної картини дає можливість управляти зниженням витрат і поліпшенням роботи з клієнтами. Знайте що і де у вас є. 

Управління вторинними продажами у харчовій промисловості

Архітектура моделі вторинних продажів

Контроль залишків на СВЗ дистриб’юторів

– Облік залишків в розрізі SKU, дистриб’ютор.
– Автоматизований контроль інтенсивності продажів по кожній ТТ.

Контроль інтенсивності виробництва та відвантажень.

– Прогнозування продажів в розрізі SKU по кожному дистриб’ютору.
– Автоматизоване забезпечення страхових запасів SKU, згідно сток індексів та прогнозу продажів.

Запобігання Out of Stock та Dead Stock на складах дистриб’юторів

– Облік продажів в розрізі SKU, дистриб’ютор, торгової точки (ТТ), каналу продажів та ін.
– Можливість побудови трендів та прогнозів.

Результати впровадження SAP Business One
ERP_Єдиний інформаційний простір

Єдиний інформаційний простір

ERP_Уніфіковані дані

Уніфіковані дані

ERP_Стандартпроцеси

Стандартизовані процеси

ERP_Централізований канал комунікації

Централізований канал комунікації

ERP_Найкращі практики

Найкращі практики

ERP_Процедури

Процедури затвердження та сповіщення

TG Consulting зосереджує увагу на специфікації конкретної галузі та допомагає ефективно розвиватись саме вашому бізнесу за допомогою найфункціональніших платформ або їх окремих модулів.

Отримайте пропозицію по впровадженню SAP Business One саме для Вашої компанії-виробника харчових продуктів!